marți, 20 martie 2012

Tunsoare cu breton

Se stie ca femeile se mandresc cu parul iar barbatii cu masinile. Parul schimba intotdeauna aspectul unei femei si este ca si o carte de vizita pentru acestea. Un par sanatos te face sa arati bine. Important este si cum ne tundem. Acest lucru se face la sfatul stilistilor in functie de fizionomia fiecareia. In ultimul timp cea mai raspandita tunsoare este cea tip cleopatra, par intins cu breton des in fata. Multe femei aleg aceasta tunsoare doar pentru ca este la moda, lucru foarte gresit. Ideea este, sa-ti gasesti o tunsoare perfecta pentru forma fetei tale si sa ramai pe aceea, asta daca nu ai o fata perfecta care-ti permite orice tunsoare.



Sfat: Nu va decolorati parul!

Intotdeauna decolorarea parului deterioreaza parul pana la distrugere. Este adevarat ca depinde si de gradul decolorarii, dar orice decolorare distruge parul. Astfel ca, nu picati prada acestei tentatii pentru ca veti regreta mai apoi. Decolorarea parului, in cazul in care chiar nu poti scapa de idee, trebuie sa o faci cu cap, adica trebuie sa mergi la un salon profesional. La salon vei avea parte si de tratamente in urma decolorarii astfel incat sa nu il afecteze atat de tare, desi acest lucru este inevitabil.Ingrijirea parului dupa decolorare este o necesitate iar costurile nu sunt deloc de neglija. Orice femeie arata bine , cu o culoare naturala a parului, mai ales nu decolorat, dar, mai ales, orice par arata bine daca este sanatos. Asadar, hraniti-va parul natural si nu veti regreta.

Masca hranitoare pentru par

Este foarte important sa hranim parul indiferent de textura acestuia. Asadar propun o reteta naturala cu miere, inaintea de a te spala, incalzeste un pic mierea, dupa ce ai incalzit-o verifica cu degetul sa nu arda, apoi aplic-o pe par. Incalzirea are rolul de a deschide cuticulele pentru o cat mai mare patrundere a mierii. Este de preferat miere bio, masca se lasa cam 1 ora pe cap si apoi si spala obisnuit. Dupa spalare aplica un balsam si lasa-l sa se usuce singur.

Tipuri de par

Exista 3 tipuri de par, este foarte important sa ne identificam tipul de par pentru a stii ce fel de tratamente corecte sa-i aplicam, bineinteles pentru a arata cat mai bine si a fii cat mai sanatos.
Cele trei tipuri de par sunt: par uscat, par gras si par normal.
Mai departe voi defini aceste tipuri de par dupa cum urmeaza:
1.Parul uscat se datoreaza glandelor sebacee inactive sau vopsirea in exces si deteriorarea acestuia, mai ales decolorarea parului duce la aceste rezultate.Aspectul parului este unul tern, fara stralucire. Deasemenea expunerea excesiva la soare este un factor daunator. Acest tip de par are nevoie de multa hranire, asadar, masti pentru par deteriorat, masti de aloe vera, totul pe baza de hranire si samponul pe baza de lapte si in general produsele bio hranitoare.
2.Parul gras, cine detine acest tip de par, de regula are si tenul mai gras. Se datoreaza secretei excesive ale glandelor sebacee si este usor de recunoscut, are un aspect gras chiar si dupa spalare. In acest caz parul trebuie sa fie spalat tot la 3-4 zile. De preferat sa se foloseasca cosmeticale pe baza de lamaie sau fructe.
3.Parul normal nu are probleme, este cel dorit, este echilibrat iar aspectul sau este matasos si natural.


Compozitia parului

Parul este alcatuit din proteine care se afla in cuticulele foliculare. O data ajuns la maturitate parul contine o proteina fibroasa numita keratina. In jur de 90% din compozitia parului este formata din proteine alcatuite din lanturi lungi de aminoacizi. Aceste lanturi sunt unite intre ele prin legaturi chimice numite peptide. Polipeptidele se leaga intre ele in forma eliptica dand aspectul real al parului. Există diverse elemente găsite în păr şi sunt folosite pentru a face aminoacizi, keratina, melanina, si proteine​​.
Compozitia chimica a parului este :45,2% carbon, 27,9% oxigen, 6,6% hidrogen, 15,1% azot, 5,2% sulf.
Cistina este cea care reda rezistenta parului. Astfel o alimentatie nesanatoasa poate duce la dezechilibrele acestor compozitii iar parul are de suferit.